plugg

sitter och skriver ett jävla pm men jag fattar inte ett skit vad jag skriver haha bra, handlar om etik i idrotten eller något men förstår inte hur man ska skriva det. Vill bara få alla uppgifter gjorda, så skönt när det är klart är helt sinnes mycket inlämningar och prov just nu.
Vart en lite rolig ridtur förut, red med angelica och kosovo i blåsvädret. Hästarna var på lite bråk humör tror ja haha. Kan inte göra annat än att skratta när ja rider och dom håller på heller och då äre inte så lätt att göra något åt de =) Hittade en tröja och örhängen i örebro förut, så tråkigt när man knappt hittar nåt att köpa. Men är väl bra för då räcker pengarna till julklappar ;) Och ett par nya jw ridbyxor hehe.
ska kolla klart på en film på tvn och skriva lite till sen sova och blir de stallet när jag vaknar, longerar henne nog imorgon :) På tisdag ska hon besiktas!! fritt fram att skjuta mej om hon inte går igenom , haha nej men typ då vet ja inte vad jag gör men det ska väl inte vara några problem får vi hoppas!





fredag

Nyss gått upp och ska nu försöka göra klart lite arbeten till skolan. Sen till stallet och rida ut i det tråkiga vädret :) Och senare till Örebro med jenny :)


hoppträningen

hoppträningen igår gick bra :) Blev lite bockar och var riktigt när att flyga va men satt som tur var kvar. Hoppade två cavaletti och två hinder, sista vi hoppade gick jättebra! hon skötte sej väldigt bra, stod still flera minuter medans dom andra hoppade och så också. Hon vart nog trött i huvudet tror ja, blir ju mycket att ta in. Så idag fick hon en vilodag =)
Min bästa tjej <3




hoppträningen

hoppträningen igår gick bra :) Blev lite bockar och var riktigt när att flyga va men satt som tur var kvar. Hoppade två cavaletti och två hinder, sista vi hoppade gick jättebra! hon skötte sej väldigt bra, stod still flera minuter medans dom andra hoppade och så också. Hon vart nog trött i huvudet tror ja, blir ju mycket att ta in. Så idag fick hon en vilodag =)
Min bästa tjej <3




pigg häst

Hade en mycket pigg häst idag, red själv på banan först och då reste hon sej 2 ggr precis när ja hoppat upp och bockade lite. Bockade en hel del i galoppen för hon var så pigg sen också, bushäst. Gjorde inget särkilt mest red för att få ut energin då jag inte vill ha en galen häst imorgon för då ska vi iväg på hoppträning :) Så blev inget direkt bra ridpass, hon var så pigg i början så kändes inte som jag fick till nåt bra alls, men sen lugnade hon ner sej. Får se om jag ska dra ner lite på maten igen, fast hon får bara ½ krafft om dagen. Fast att hon pigg gillas ju såklart hehe ;) men det är hon allt sen är det bara mer eller mindre :)
Tror sadeln börjr ligga lite dåligt också, ligger rätt hårt fram och så har hon vart lite sur att bli sadlad nu 2 dagar. Men måste ju besikta henne innan jag köper en ny sadel liksom, förhoppningsvis blir det besiktning på nästa tisdag, annars den efter.



nu sova! och vänta på min goa älskling som kommer och kryper ner när han slutar jobbet imorgon bitti, hihi ;)

film från lördags

film från när jag red i ridhuset i lördags
inte alls nöjd med hur jag red sitter som en död ko och så vidare men jaja. får någon ordenligt ful sits på henne och rider helt överförsiktigt på nåt vis när jag vet att jag vet att hon kan bralla iväg, tänka på det från och med nu! så bra att se filmer när man rider så man ser vad man gör dåligt, och även bra då :)


hoppat :)

Hoppade lite idag :) Ställde fram ett kryss med en bom framför, några travbommar och en litet räcke. Var sjukt kul att hoppa henne! Märktes att hon blev pigg bara av att se hindren för hon kunde inte stå still (fast det kan hon ju inte ofta, hehe) och sen var hon mycket mer pigg att rida än vad hon brukar vara innan vi ens börja hoppa :) Skuttade lite över det hur som helst, hon hoppade superfint och stooort haha! Och bockade och hade det roligt, hon tyckte verkligen det var kul :) Blev lite ryckigt med huvudet och lite vigligt och så där bara. Men så duktig och så härlig, glaad! Var ju faktiskt första gången jag hoppade henne har bara tagit något skutt i skogen förut vilket ju inte är direkt samma sak :p


fick bli en bild på ponnisen :)

På tisdag har vi nationellt muntligt i svenska, funderar på att inte gå dit haha.. Har inget bra att säga, skulle jag prata om något bättre så skulle det inte vara några problem men nu vill ja inteee! men men det kanske går får se får kolla lite på vad jag ska säga. sen 2 andra PM som ska göras klart i veckan också!

ridhuset

åkte som sagt till nysäter idag och red i ridhuset. Lite galen pigg häst först, kunde knappt hålla henne när jag gick bredvid henne så longerade henne först och hon bocka och stegra och hade sej :) Sen när hon fått springa och busat av sej det mesta red jag en sväng lite kort bara trav och en galopp i varje varv då hon var rätt trött efter longeringen. Hon skötte sej iallfall jättebra , bockade lite i galoppen bara för att hon var trött tror ja.
Lastningen gick också bra, på vägen hem när hon var trött stog hon jättelugnt.  Och hon går på och av så himla duktigt! :)


tur ut

Red ut idag gick bra :) Igår longerade jag henne och oj vilken energi hon hade! Fattade galopp direkt när jag släppte henne haha, och bockade och skuttade :) Så söt! Sen spände jag på snodden och hon jobbade hur fint som helst, longerade rätt länge så hon fick jobba ordentligt och var rätt trött och svettig :) Men det var bra hon behövde få ur energin och hon jobbade på så fint!
Imorgon ska vi åka till nysäter och rida i ridhuset litegrann :)


hoppeträning

Ska iväg och kolla på hoppträningen sen vid 6 :)
Scarlet var lugn och snäll idag när vi red ut, skötte sej helt super. Duktigt hästen! Slet sej dock loss en gång på gången och sådär men, hon får sina småryck ibland, men hon är ju bara en liten 4 årig bäbis så så mycket kan man ju inte begära. Men hon har blivit så otroligt lugn! Hon står nästan alltid still på gången, när jag sadlar, tränsar till och med ibland när jag hoppar upp! Är så kul när det märks skillnad :)
Fast hon lyckades göra en buckla i taket nu sist när hovslgaren var här typ i fredags.. Är en skräckupplevelse att sko henne! men det gick bra som tur var, ingen skadad, livrädd att hon ska skade sej själv, eller hovslagaren. Men hon skötte sej faktiskt urbra på bakhovarna så helt galen är hon absolut inte, men när hon väl inte vill då blir det lite galet :) så nu är det skor runtom det är skönt!


t i s d a g

Tog en promenad med Scarlet idag. Mötte 2 älgar, rådjur, bilar som var dumma i huvudet och skällande hundar och så vart det mörkt. Det blev lite scary tyckte hon med det gick bra ändå, lite snurrningar och så bara men hon var rätt så lugn ändå :) Blir så arg på idoter som kör förbi i 180, bredvid varandra också en halvmeter ifrån oss elle något.. Tur hon inte blev alltför rädd, hon är ju inte särkilt van med bilar så att.
Ska plugga lite nu, sen sova, blir stallet imorgon bitti för en skritttur ut när det är ljust :)

benskydd

Har fortfarande inte köpt några nya benskydd. Blir nog de här enkla, helt okej snygga och så sparar man lite pengar hehe. I svart, fast vit är faktiskt rätt fint de också. + bakskydden såklart då! Rider i vanliga fall aldrig utan benskydd men nu har ja gjort de hela tiden eller någongång har hon fått ha Contessas ponnyskydd, gillar inte att rida utan man ska skydda benen så bra man kan tycker ja :)
Catago sport senskydd


Glengordon skydden är också ganska fina , men ser lite sladdriga ut tycker ja :p


Dom här är ju ruskigt snygga tycker ja var rätt sugen på att köpa dom först men nu när ja gjorde av med en del i ullared har jag nog ångrat mej :p


sen finns det fler, hv polo benskydden är fina dom också ;)



 

sovaa

ska strax ta och sova lite imorgon bitti kommer iallafall hovslagaren så får hon förmodligen på sej framskon igen och även bakskor, får hoppas hon håller sej på alla fyra haha ;) Hon har skött sej jättebra när hon hållt på med hovbölden dom 2 senaste gångerna iallfall. Längtar något sjukt efter att rida henne nu!
Ska rida jubilar imorgon iallafall :)


<3

Kan verkligen säga att hon hoppade rakt in i mitt hjärta så att säga, min goaste fina häst ♥ 
Bli hel och håll dej så ett tag så du kan bli min någongång bara haha! blir så glad bara jag tänker på henne hon är bara så söt och så är hon jämt så positiv, hon ser faktiskt nästan alltid glad ut, går inte att låta bli att älska henne :) idag hade hon dock lite humörsvängningar när vi borstade men :p 



Har ridit jubilar idag på banan, gick helt okej :) Scarlets tygdoja höll för leran också, superbra så hon kan fortsätta gå ute! Hon var mycket mindre halt idag också, får se när hovslagaren kommer om inte imorgon så lär det nog behöva bli torsdag för att kolla att det gått som det ska.


varför

Varför ska det vara så svårt att ta tag i vissa saker? borde göra ekonomin men de har jag inte gjort och nu ska jag snart åka så blir nog inte mycket med det, men imorgon får jag allt tvinga mej själv att göra klart de.
Gjorde lite kladdmuffins istället, gottttttt.
Mamma var och köpte en tygdoja till Scarlet idag, den va söt och bra haha :) Hoppas den inte läcker in någon lera bara och inte går sönder när hon ska ut i lerhagen imorgon. Idag fick hon stå inne + gå lite på banan och hon gick faktiskt med på att stå inne ensam, hon har blivit så lugn och duktig!
Nu kommer snart min underbara älskling och hämtar mej!


såår



Scarlets äckliga sår, som som tur är inte är så äckligt längre :) det är typ slätt och lite utåtbuktande och mindre. Ska ringa veterinären och se om jag kan få mer frätgrejsimojs utskrivet, försvinner inte utåbuktningen får dom väll bränna bort de.
Hon är verkligen en sån som drar på sej allt. Stort sår ovanför hoven, hovböld, halft skinnflådd bak på benet, sår på bakbenet, stor sårgig ink på magen sen ett sår på bogen sen hon blev sparkad men de är nog nästan borta. Klanthäst <3 fast att hon har en ink kan hon ju inte direkt rå för men resten har hon ju lyckats rätt bra med :p som tur är inget jätteallvarlig om hovbölden läker som den ska. idag var hon också lite tjock i benet med såret på det brukar hon inte vara men är väl kanske för det är så himla lerigt och smutsigt nu i hagarna, gör ju rent det varje dag men det är ju inte så lätt att hålla saker rena just nu.

hovis

Hovbölden hade inte kommit ut så mycket så Scarlet får gå med bandage i några dagar nu sen kommer hovslagaren om ett par dagar igen så har de förhoppningsvis öppnat sej mer. Annrs får vi åka in till veterinären om de blir nåt krångel men hoppas den ploppar ut som den ska eller vad den nu ska göra haha ;)
ska iallafall promenara med henne på hårt underlag tills hon kommer så trycks den ut mer. halta lilla hästen <3

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på en stund men när Rikard slutar blir det iallafall kalas en sväng sen till stallet igen för möte!


hovböld

Scarlet hade en hovböld, lättnad! Hovlslagaren kom igår kväll vid typ 8 för hon var block halt igår så ville veta att det var en hovböld annars hade ja ju fått åka in med henne, så det var supersnällt att hon kunde komma och kolla då :) Tog liten stund att hitta den men den fanns allt där, nu står hon utan sko och med lite bandage så skulle den växa ut under natten så kommer hon nu på morgonen och kollar på den så får hon skor igen nästa vecka någon dag. Skönt att vi snart kan sätta igång igen =)

Men nu ska jag försöka sova en timme till innan stallet åkte med rikard hem när han skulle jobba halv 6 men har så svårt för att somna om när jag vaknat men känns ju lite onödigt att vara vaken så tidigt :p


fridayy

Gick en promenad idag med min tjej. Och hon kan allvarligt talat inte äta morötter haha? Hon tuggar sen kommer halva tuggade moroten ut på golvet, knäpp häst :)

Nu strax ska jag snart iväg till angelica! =)


torsdag

Ridit ut på Jubilar idag med Mendez och jenny :) Blev bara en kort sväng så mörkt och tråkigt ute. Täffade på en älg också haha! Borstade bara av Scarlet och fixade såret sen kommer verkligen ta år innan de där läker. Fast det ser ju fint ut iallafall slätt och rosa men det buktar fortfarande ut lite och de frätande grejset börjar ta slut. Men någon gång läker de väl! Inte största problemet just nu direkt när hon är halt .. Är det ingen hovböld som det säkert inte kommer vara kommer väl vara nått värre, så får veterinären komma efter söndag.


rosetter i mannen haha, skulle få över den på en sida men gav upp de :p

kina+örebro

ätit kinabuffe med michaela och angelica, så gott! efter det en tripp till örebro, lämna tillbaks mina röda john whitkaer byxor, fanns ingen mindre storlek att byta till :( Köpte ett par handskar istället iallafall sen en tröja och ett par jeans på marieberg :)

Scarlet var halt även på rakt spår igår, funderar på om hon har en hovböld eftersom de blivit värre och nu var hon varm neråt hoven, så hoppas de vore skönt om de ´´bara´´ är de! Hovslagaren kommer på söndag och kollar + slår på bakskorna :)


fina ponny <3

RSS 2.0