Äntligen fredag!

Sjukt gött med fredag! Bara en vecka jobb kvar sen är jag ledig i en och en halv vecka innan skolan börjar ;) Kuul. Igår käkade jag kina mat med angelica och mican, mycket gott! Sen rensade jag ur mitt rum på de flesta kläder och tog med det mesta hem till rikard, flyttar ju ut ut huset på söndag.. Kommer saknade det, lägenhet är inte så skoj men de blir nog bra när vi väl får den lite jobbigt att inte ha ett eget hem på 2 månader bara haha.

Blir även provridning på Contessa ikväll, av ett par nya inte dom som kommer på söndag igen. Så får se hur de går, båda dom här familjerna verkar väldigt bra så jag hoppas på att någon kommer vilja köpa henne :)
Så ska väl rensa mitt rum fram tills jag ska till stallet men åker dit lite tidigare ändå och gosar med ponnyn, fyfan vad jag kommer sakna henne när hon blir såld. Världens bästa, finare häst än så kommer jag aldrig få <3


jag älskar dej min fina ♥

Skåpstädning

Städat skåp 3 dagar på jobbet. Sjukt jobbigt att hålla på och krypa in i dom hela tiden haha,  men nu är ja äntligen klar med de! Lönen från kommun rullade in på kontot idag med, inga fel.
Idag kommer kiropraktor ut till Contessa för att bara kolla så allt är som det ska. :) Ska rida ut en sväng idag med. Provridningen igår gick jättebra! Var en jätteduktig liten tjej som red, hon red henne riktigt bra för att vara så liten och dom kommer i helgen igen förmodligen och provar. Jag hoppas dom bestämmer sej för henne för det skulle kännas bra,+ att hon hamnar inte så långt härifrån heller isåfall :)





Hoppat

Hoppade ponnyn igår. Gick hur bra som helst! Ställde upp ett räcke, en oxer och 2 galoppbommar. Hon var urfin! hindren låg på 80 om inte lite högre , fattar inte varför hon stanna på tävlingen? Måste vart att det var så länge sen senast hoppas på de, lite fler tävlingar kanske hon blir van igen vi får se. Bästa ponny iallfall, så himla roligt att hoppa henne! =)

Idag red vi en sväng på gärdet , men sen ringde mamma och sa att några ringt och kanske vill komma  och kolla  och provrida i eftermiddag så vart bara en kort sväng så hon inte är trött om dom kommer sen. =)


lördag

Har vart i stallet och ridit, red henne på banan en stund i värmen och hon till och med löddrade idag brukar hon aldrig göra. Svettig ponnyplutt hihi. Hon var jättejobbig och seg och jag kunde inte rida och obekvämaste nånsin att rida i helskodda ridbyxor förstörde allt haha. Men efter ett tag blev hon mycket piggare och jobbade på och gick hur bra som helst! =) Duktig ponny.

Nu väntar jag på att rikard ska ta och ringa någon gång för han fick åka iväg och jobba så blir det fest sen!



såhär trött vart sötnosen efter att fått jobba lite ;) Min söta!


perfekt

Har hittat min häst. Sjukt vilken underbar häst, med allt, hur rolig som helst att rida och ja det fanns inget dåligt med henne. Strawberry Fields, 5 år fux, halft fullblod. Skulle göra vad som helst om ja bara kunde köpa henne nu! Måste ju få Contessa såld först så hon kommer säkert hinna bli såld.. snälla hjälp mej? Haha.
Nej men hon var vekligen precis som jag vill ha, visste att ja skulle tycka om henne redan när ja såg videon skulle inte åkt nu vill jag bara ha henne haha. Det enda fula var väl att hon bara hade en framtand haha men de var ju lite gulligt ;) Men nu vet jag iallfall vad jag vill ha och blir hon såld innan så kommer jag inte nöja mej förns jag hittar en liknande häst.



Provred ju en annan innan med, men den var inte min typ. Var lite kraftigare men väldigt fin men ganska jobbig att rida i galoppen.

torsdag

Fick jobba lite extra idag för det var en som var sjuk så slutade 12 istället. Kanske även får göra det imorn, och nästa vecka jobbar jag till 12 hela veckan.
Nästa helg skulle jag egentligen åkt till göteborg med rikard och hans familj men det fanns inga hotell med tillräckliga rum. Och inte på hela augusti heller! Fan jag som såg fram emot att åka dit så har velat gjort de hela sommaren! Trist men inte så mycket att göra tyvär.
Ska till stallet om en stund tror jag och skritta ut en sväng på Contessa. Sen iväg till karlstad =) Det är bara att det känns lite värdelöst nu att åka och provrida när Contessa inte var så duktig igår på tävlingen menmen får se vad de blir.


tävlingen

Tävlingen igår kunde ju verkligen gått bättre. Hon var lugn på framhoppningen och vägrade först men sen hoppade hon hela tiden. När vi kom in på banan börjar hon med att stanna 2 ggr på första hindret? Sen en tredje på det femte som ju var lite tittigt men inte alls mycket. TRÖTT JA BLIR! + att det gick något extremt snabbt. Det där lugnet försvinner inne på banan helt klart.
Haha, var tydligen några som stog bredvid mamma och angelica och dom som var med och sa att en tjej provridit den där ponnyn, och undra om hon överlevde? Haha jaa elle. Contessa är faktiskt dynglugn att rida hemma, hon hoppar i lugn och fin fart. Och hon gjorde inget dumt alls på tävlingen, stannade bara och sprang snabbt. Är tydligen bara på hopptävling hon blir lite het, hehe. Men sen har vi ju faktiskt inte tävlat på ett halvår. Så att hon måste ju få komma ut lite mer igen nu.  
Gjorde iallafall en omstart och då vägrade hon på 6an sen hoppade hon alla andra men i högsta farten typ hah. 



Imorgon!

Imorgon ska vi till karlstad och provrida den här hästen. Tycker den ser jättefin ut, ser ut att vara lite smalare modell på häst precis som jag vill ha :) Ett sto f.06 är de, tror hon var 164 i mankhöjd alldelles lagom de :)







Ska även ringa på en till häst i karlstad och se om vi kan kolla på den också när vi ändå ska dit också ett sto f.06 och 166 cm.



men den första är helt klart min favort just nu av alla jag kollat på hittils :)


Igår

Var ju några och provrred Contessa igår som sagt. Gick väl okej, kunde gått bättre när jag visa henne menmen, var ganska nervös haha. Men Contessa var tydligen förhands favorit av de 5 ponnyer de kolla på, lite kul :)

På fredag kommer det förmodligen några till och provrider henne :)


min vackra tjej <3


hästar



Hittat en jättefin häst i glanshammar,  jättesugen på att åka och prova den, men ska prova en i karlstad på torsdag så vet inte om vi hinner med någon mer den här veckan. Får hoppas den finns kvar ett tag :)



Och den här hästen är sjukt fin! Hoppas ju inte så lite heller, går 130-140 klasser. Den är sänkt från 75 tusen till 50. Hade åkt dit på momangen om den inte vore för att den är född 1997. Och jag vill egentligen inte ha en så gammal häst, vet inte varför men känns som den inte kan hoppa så högt så många år till då haha. Men jag vet inte? Mega fin är den ju iallfall.

tisdag

Har jobbat färdigt för idag och väntar mest på att åka till stallet. Men blir lite senare för i eftermiddag kommer några och provrider Contessa. Så behöver inte åka dit än på ett tag. Får hoppas hon sköter sej nu =)
Och har äntligen anmält mej till fösta hopptävlingen för i år! Och den är imorgon, i filipstad, ska bli sjukt kul, som jag längtat. Hoppar bara en LD eftersom vi inte tävlat på evigheter, hoppas hon hoppar men jag tror faktist det hon hoppar hur bra som helst hemma. Och 70 är ju  verkligen inte högt hon hoppar högre hemma utan minsta tvekan nu. Känns som jag skulle kunna höja upp massor och hon bara skulle hoppa haha. Så är det ju kanske inte riktigt, men känslan när man hoppar henne är så iallfall! bästa ponny. Så hoppashoppas!
Märks verkligen att hon tycker det är så himla kul igen också! =)


provridningen

Första hästen jag provred igår, den bruna Korvete. Var rolig att rida, hon var pigg och framåt. Gick väldigt lätt i form och känslig i munnen ock skänkeln. Så vill jag ha det :) Men hon var jättesvår att rida i galoppen är ju lite skillnad från Contessa om man säger så. Men pigg och rolig att rida på hinder. Lite tjock var hon bara, stort ärr hade hon på magen med såg ju de på en tävling i örebro men hade glömt bort det inte för att de spelar någon roll. Men tyckte om henne iallfall, men det var ju inte bara wow. Så finns hon kvar och jag inte hittar någon annan när Contessa är såld provrider jag nog igen. :)

Den andra, Prima Vera var också rolig att rida. Mycket pigg och framåt och känslig för skänkeln. Men var alldelles för liten. Sen stannade hon för mycket på hinder och dom var ändå inte särtkilt höga. Så det var synd. Flög över hindret själv en gång haha, duktigt. Hon som hade henne tyckte jag red henne väldigt bra ändå och fick gärna låna henne på prov men som sagt för liten tyvär.

Var även en annan tjej och kollade på en häst när jag provred Korvete. Den hästen var vi intresserade av först men den brukade stegra och jag känner att jag haft nog med sånt. + att den var 172 och sitta på den när den ställer sej upp låter ju inte så lockande haha. Men den var SJUKT SNYGG i verkligheten. Och ställde sej inte då men syntest att den var lite påväg någon gång. Sjukt synd att den var sån för sjukt fin och jättefina gångarter hade den. Ångrar att jag inte provade den ändå.


Regnregnregn

Usch för vädret, blött att cykla till jobbet blev de. Hatar att cykla i regn, vill ha min moppe tillbaks! Gick hem och sov igen hehe, men vakna av att mobilen ringde. Så nu sitter jag och väntar på att Rikard ska vakna när nu det händer. Vet inte om det blir någon ridning idag får se sen.
Annars blir det nog grillning eller något ikväll men jenny, mican och emma tror ja iallfall. :)



Här är den andra hästen jag ska prova imorn om vi hinner. Också ett sto  f.00 men bara 155 cm vilket egentligen är för litet men den verkar väldigt rolig att rida så jag vill prova iallfall och se hur de känns :)
 

Provridning!

Ska åka till odensbacken på lördag och provrida en häst :) Kanske även en till efter det i vintrosa men det beror på om vi hinner med det. Även om Contessa inte är såld så har jag tänkt börja åka och kolla på några runt om kring då jag tycker det är bra att testa många hästar så man vet vad man är ute efter. Och gillar man någon är det bara att hoppas den finns kvar.

Har även ett par som kommer och kollar på Contessa på tisdag, och ett par till som kommer någon dag nästa vecka .. Så man vet ju inte det kan  ju gå fort. Vill inte men ändå vill jag jag vet inte.



Den här hästen är det ett sto f.03. 159 cm inte så hög vilket jag inte vill ha heller, men runt 160-165 där är lagomt tycker ja. Tycker den ser väldigt trevlig ut på filmerna :)

Torsdag

Var på jobbet redan kl 6 idag, duktigt! Efter det blev det stallet direkt och en barbacka tur ut. Sen hem och tog en dusch och gick o la mej bredvid Rikard som hade jobbat natt och sov igen! haha, trött tjej. Fast tror nästan man bara blir tröttare av att sova en gång till, men skönt är de! ;)
Vaknade väl vid halv 1 och åkte till degefors och åt lite, sen mest slappat här. Ska käka lite tacos snart sen hem, får sova ensam även idag då älsklingen jobbar natt igen. Usch vad jag inte gillar att sova ensam!
Skönt att det äntligen är fredag imorn!


Ny blogg!

Trött på min gamla blogg, kände för något nytt så det fick de bli. Då är det kul i början iallafall haha ;)


RSS 2.0